Spring naar de content

Ajax op Twitter nog steeds wereldtop (of toch niet?)

Toegegeven, op voetbalgebied speelt Nederland tegenwoordig een bijrol in Europa. In een land met zestien miljoen bondscoaches zijn we echter nog wel steeds toonaangevend als het gaat om hoeveel er over het spelletje gepraat wordt. Op Twitter dan wel te verstaan. De infographic agency Neo Mam bracht voor Unibet in kaart hoe voetballers en voetbalclubs aanwezig zijn op het sociale medium uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Daar is alleen voor Ajax is een rol tussen de sterren weggelegd. Niet als het gaat om het aantal volgers overigens, daar maken Barcelona en Real Madrid traditioneel de dienst uit, gevolgd door clubs uit Engeland, Turkije en Brazilië. Maar als gezegd hebben we in Nederland allemaal een mening over voetbal en dus gaat de naam van Nederlands meest succesvolle voetbalclub wel opvallend vaak over de digitale tong. In de dertig gemeten dagen werd er ruim 80.000 keer over de godenzonen getweet en daarmee hoeft Ajax alleen Manchester United voor zich te dulden. Nederland doet dus niet meer mee, maar praat nog wel volop mee.

Individueel gezien is de oogst ook mager. Robin van Persie is de enige Nederlandse voetballer die zich mag verheugen in een aanzienlijke hoeveelheid twitterberichten over zijn presteren. Bovendien heeft hij in Neymar, Gerard Picque, Carles Puyol en Rio Ferdinand een lijst zeer respectabele volgers tot zijn beschikking.

Overigens is Lionel Messi nog altijd de meest besproken man op Twitter, en dat is knap voor iemand die niet eens een eigen account tot zijn beschikking heeft.

Update: vertwijfeling op Twitter, zou de #ajax misschien zoveel gebruikt worden omdat het ook een programmeertaal is? Of tweeten mensen over hun favoriete schoonmaakmiddel?

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook.