Spring naar de content

Overspel! Star Trek regisseur doet Star Wars

Het is de eeuwige strijd tussen filmnerds: Star Trek of Star Wars? Regisseur J.J. Abrams doorbreekt het taboe en kiest voor… allebei! De regisseur neemt na de laatste twee Star Trek films nu ook het nieuwste deel van de Star Wars saga onder zijn hoede.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Aaron van Wirdum

Abrams, tevens bekend van Mission Impossible III, Cloverfield en de televisieserie Lost, werd al eerder in verband gebracht met het zevende deel van de Star Wars filmserie, waarvan Walt Disney enkele maanden geleden de rechten heeft gekocht. Een paar weken terug meldden diverse media echter dat Abrams voor de eer bedankte, en dus trouw bleef aan de horde “Trekkies” die Captain Kirk en mr. Spock steevast verkiezen boven Luke Skywalker en Darth Vader. Stiekem zullen veel Star Trek fans de handjes hebben dichtgeknepen dat ‘hun’ regisseur niet naar het vijandelijke kamp overliep.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar nu lijkt het er dus op dat Abrams zich toch heeft bedacht. Hoewel een officiële bevestiging van Disney of de regisseur zelf nog ontbreekt is het volgens diverse media zeker dat de regisseur Episode VII voor zijn rekening zal nemen.

De laatste Star Wars film werd uitgebracht in 2005, als derde en laatste deel van de langverwachte prequel-trilogie. Deze nieuwste drie delen werden echter – in tegenstelling tot Abrams’ Start Trek films – vrij matig ontvangen. De Star Was fanboys zullen dus verheugd zijn dat Abrams zich na zijn waagstuk bij de Dark Side van Star Trek, zich nu bekeert tot de Light Side of the Force.

Onderwerpen