Spring naar de content

Steve Jobs acteren is niet gezond

Acteurs gaan soms erg ver in het perfect nabootsen van de karakters die ze spelen. Dat is niet altijd even gezond, zo mocht ook Ashton Kutcher afgelopen weekend ervaren. In zijn ambitie om een zo echt mogelijke Steve Jobs neer te zetten in de biopic jOBS is de Amerikaanse acteur in het ziekenhuis beland. Het door Jobs aangehangen dieet ‘Fruitarisme’ werd Kutcher’s alvleesklier even te veel. Hij is niet de eerste die in het ziekenhuis beland na een iets te sterk staaltje method acting.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Steve Jobs overleed in 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat bij Kutcher ook hier klachten ontstonden was dus even schrikken. “De waarden van mijn alvleesklier waren belachelijk, dat was doodeng. Vooral na wat er is gebeurd,” refereert de acteur aan de dood van Jobs.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kutcher niet de enige
Ashton Kutcher is niet de enige die ver gaat in de voorbereiding op een rol. Met name het fysiek in de huid kruipen van een personage brengt acteurs en actrices nogal eens tot buitengewone daden.

Christian Bale bijvoorbeeld heeft de neiging om fors te jojo’en met zijn gewicht. Voor zijn rol in The Machinist in 2004 bracht Bale zijn gewicht terug tot 55 kilo om een jaar later als ‘Batman’ ruim dertig kilo zwaarder terug te keren. Die golfbeweging herhaalde zich in de jaren daarna nog een aantal keer. Ook Renée Zellweger weet wat het is. Voor de rol van Bridget Jones in de gelijknamige film zorgde een ‘pizzadieet’ voor de benodigde extra tien kilo.

Bizarre gelijkenis met Steve Jobs
Overigens is de ernst waarmee Ashton Kutcher zich voorbereidt op zijn rol als de geestelijk vader van Apple niet voor niets. Mocht er enige twijfel zijn over de gelijkenis tussen de twee dan zijn die afgelopen week door de acteur zelf uit de weg genomen. Oordeel zelf hoe die transformatie is gelukt.