Spring naar de content

Hoera, Willem-Alexander is een digitale(re) koning!

Met de troonswisseling in het vooruitzicht gaan we ook een digitaal bewuster koningshuis krijgen. Want dat Beatrix niet veel met technologie had, was sinds de kersttoespraak in 2009 geen geheim. Vooral de social media moesten het bij haar ontgelden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Brenno de Winter

Maar bij Willem-Alexander ligt dat anders. Niet alleen is hij een enthousiast iPhone-gebruiker, ook interesseert hij zich in de digitale wereld. Zo spreekt hij nog wel eens op ICT-bijeenkomsten.

ECP
Ook zit hij in de Raad van Advies van ECP, het platform voor de informatiesamenleving. Het platform beoogt aandacht te vragen voor verschillende ICT-problematieken en allerhande mensen uit de industrie bij elkaar te brengen.

Vorig jaar organiseerde hij met zijn moeder een bijeenkomst over Google op Koninklijk Paleis op de Dam. Tijdens die bijeenkomst heb ik hem iets langer gesproken en werd duidelijk dat de digitale agenda hem in ieder geval interesseert.

Ook bij het bezoek aan een beveiligingsbedrijf liet hij merken zich voor de problematiek te interesseren en grapte hij over zijn eigen ‘beveiligingsproblemen’ tijdens een chatsessie met het publiek waar twee mannen deze platlegden. Een jaar later realiseerde de prins zich dat ook hij wel eens aan beveiliging moet werken en dacht na over versleuteling van zijn mail.

Hoopvol
Met deze vorst krijgen we in ieder geval een digitaal-bewustere voorzitter van de Raad van State en de regering. Misschien ga ik daar ooit nog vruchten van plukken bij de problemen om bij overheidsdocumenten te komen. Of dat in de praktijk ook zo goed uitpakt als ik nu hoop zullen we zien. Dat de smartphone-generatie nu aan de macht komt is in ieder geval een stap vooruit.