Spring naar de content
bron: anp

We zijn allemaal Nico

Begonnen als weinig fijnzinnig veelschrijver op internet groeide hij binnen de kortste keren uit tot tv-dichter en DWDD-coryfee, stercolumnist (de Volkskrant, Voetbal International) en zelfs kunstbeschouwer. Hoe flikt Nico Dijkshoorn ‘m dat? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Nee, Nico Dijkshoorn doet mooi niet mee aan dit project. Want ergens ging het mis tussen Het Fenomeen (214.300 twittervolgers) en ‘rukblad’ HP/De Tijd. Ik wist er het fijne niet van, maar ik heb even uitgezocht hoe het zo gekomen is. Meerdere keren had Nico Dijkshoorn zich al laten interviewen door dit blad, bij ieder boekje weer, en dan zei hij, voormalig GeenStijl-medewerker, dus dingen als: “Het kan mij niet ruig genoeg zijn.” Hij kon wel tegen een stootje, bedoelde hij te zeggen, en hij deelde zelf, hahajaja, dat klopte wel, ook vaak stootjes uit. Vooral aan mensen die naast hun schoenen lopen, aanstellers, poseurs, Wichtigmachers. Zoals Freek de Jonge, Arthur Japin, Mart Smeets, Gerbrand Bakker, Frits Spits, Joost Zwagerman. Om er maar eens een paar te noemen. Haha, nee, die pakte hij dan genadeloos aan. En dan vooral Freek de Jonge, want ‘die is raar, egomaan, een verbitterd mannetje’.

Hij had HP/De Tijd ook nog eens mooi te pakken gehad, dat is waar. Had hij zo’n journalist die verlegen zat om een stukje wijs gemaakt dat hij en Ronald Giphart een BNN-programma zouden maken waarin ze samen zouden worden ontvoerd. Waren ze gewoon ingetrapt, bij HP/De Tijd. En het was ook nog eens mooie publiciteit voor het theaterprogramma van Dijkshoorn en Giphart.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap