Spring naar de content

Frans Timmermans doet Rita Verdonkje

Mark Rutte schrikt er misschien nog wel eens wakker van. Van de mevrouw die in 2006 bijna zijn politieke carrière in de knop wist te breken. Dat gebeurde niet, en inmiddels is Rutte aan zijn tweede kabinet begonnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Omtrent Rita Verdonk is het stuk stiller. De B.V. Rita Verdonk doet vermoeden dat Verdonk na Trots op Nederland niet op een houtje hoeft te bijten, maar haar politieke erfenis zal de oud-minister zich toch anders hebben voorgesteld.

De erfenis van Trots op Nederland
Toch is er één erfenis waarvoor we Verdonk de credits moeten geven. Hoe multimediaal was het wel niet, die Trots op Nederland community waar iedereen met een Twitter, Hyves, Facebook of Linkedin account lekker mocht meepraten over de politieke koers van Verdonk en haar manschappen. Dat zo’n digitale babbelbox niet echt bijdraagt aan een rechtdoorzee beleid was slechts één van de euvelen waar Trots op Nederland vervolgens mee geconfronteerd werd.

Rita Verdonk staat niet meer in het centrum van de macht, maar burgerconsultatie is helemaal terug in de politieke arena. Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, maakte deze week bekend dat hij op zoek is naar de mening van het volk. Een mening over het nieuw vorm te geven mensenrechtenbeleid. “Ik zou u willen vragen met me mee te denken hoe dat mensenrechtenbeleid er uit zou moeten zien,” spreekt de minister ons in een videoboodschap toe.

Denk met ons mee!
We mogen dus weer meepraten. Niet zomaar roepen vanaf de zijlijn, maar echt input leveren voor een heuse brief aan de Tweede Kamer. Je moet er even een moeizame inlogprocedure voor door, maar dan heeft de kiezer eindelijk echt een stem in het ministerieel beleid. Mensen, denk met ons mee! Zo zou Rita Verdonk het gewild hebben.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!