Spring naar de content

Menah

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 23-jarige illustratrice Menah uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Menah (pseudoniem voor Marleen Wellen, 1989) studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In datzelfde jaar won ze de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, een aanmoedigingsprijs voor jonge illustratoren.

Over haar werk
“Ik werk het liefst vanuit zware emoties. Voor mijn eindexamenwerk heb ik bijvoorbeeld mensen gevraagd mij iets te vertellen waarvan ze niet wilden dat anderen het zouden weten. Daar kwamen heel zware verhalen uit. Zo vertelde een vrouw aan mij dat ze liever een man had willen zijn – dat had ze nog nooit aan iemand verteld. Volgens mij ben ik in al mijn werk op zoek naar een soort catharsis, een manier waardoor ik deze gedachten kan verlichten.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meer werk van Menah vindt u hier.

Brug, 2009
CocoRosie, 2011
HKU, 2011
Ik wil het blikje zijn waar je je geheimen in bewaart – 1, 2011
Ik wil het blikje zijn waar je je geheimen in bewaart – 22, 2011
Anne is (niet) dood – Coffin Table, 2011
Bomengarten, 2012
Schijnzusje, 2012
Je bent er nog, 2012
Je bent er nog – Praten over kanker, 2012

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.
_____
Volg HP/De Tijd op Facebook en Twitter
Volg Nick Muller op Twitter

Onderwerpen