Spring naar de content

Weekend in politiek Den Haag: #LL13 en exorbitante salarissen

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen. HP/De Tijd maakte een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

In deze rubriek belichten we de mens achter de politicus. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Esther Ouwehand
De rechterhand van Marianne Thieme probeerde net als tout muziekminnend Nederland een kaartje te bemachtigen voor Lowlands. U weet wel, die drie dagen in augustus dat Biddinghuizen het centrum van Neerlands muziek is. Ieder jaar weer is het een hele opgave tickets te bemachtigen, daar deze in een mum van tijd zijn uitverkocht.

Nu vraagt u zich af: ‘Hoort Ouwehand bij de gelukkigen?’ Ook het antwoord op deze prangende vraag is op Twitter te vinden:

 

Geert Wilders
Wilders is op toernee en houdt zijn fans en volgers op de hoogte via Twitter. Voordat hij Australië aandoet maakte de PVV-leider een stop in Duitsland. Hier was minder tumult rond zijn komst en kon hij een prijs in ontvangst nemen. En daar was hij erg blij mee.

Helma Nepperus
Een vaste item in deze rubriek: Helma Nepperus en de fractiepost. Het klinkt als een de naam van een slecht stripboek. Bij de tijd als ze is neemt Nepperus de fractiepost elk weekeinde door op de iPad, gewoon, tussen de huishoudelijke taken door. Vorige week nog maakte ze zich zorgen of de kat de post niet verscheurde. We zijn benieuwd hoe het haar deze week vergaan is…

Raymond Knops
Deze sympathieke CDA’er heeft de zondag sportief benut. Passief-sportief dan: de familie Knops was met drie generaties aanwezig in De Koel bij VVV Venlo – Ajax. Knops zag hoe ‘zijn’ VVV de regerend landskampioen niet aan kon: 0-3. Voor Knops een teleurstelling, hoewel de prima plaatsen vast het leed iets verzachtten.

Pieter Omtzigt
Met stip op 1. Pieter Omtzigt is de Man van het Tweekend. Hij stelde Kamervragen over de hoogde van de salarissen van Nederlandse ambtenaren in Brussel, over wie het verhaal de ronde ging dat deze meer verdienden dan Mark Rutte doet. De antwoorden op Omtzigts vragen door ministers Plasterk en Timmermans zijn niet officieel openbaar gemaakt. Omtzigt zelf doet hier een stuk minder krampachtig over en slingert de stukken gewoon het web op.

———
Volg HP/De Tijd en Pieter Yspeert ook op Twitter, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!