Spring naar de content

Ahmadinejad: Ik word astronaut

Iran maakt grote stappen in het nationale ruimtevaartprogramma. Nadat het land eerder deze week al met succes een aap de ruimte inschoot en veilig liet terugkeren (ja, echt), is binnenkort de eerste mens aan de beurt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Aaron van Wirdum

En niet de minste: president Mahmoud Ahmadinejad heeft volgens Iraanse media aangegeven dat hij bereid is om hoogstpersoonlijk aan boord van een raket te stappen, en zo de eerste Iraniër in de ruimte te worden. Dit verkondigde de Islamitische president tijdens een ruimteconferentie in eigen land: “Ik ben er klaar voor om als eerste mens de ruimte in te worden geschoten door Iraanse wetenschappers,” aldus het multitalent, die zo het het werk van “duizenden toegewijde wetenschappers” wil vervolmaken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het is overigens niet uit te sluiten dat de president zijn opmerking met een knipoog bedoelde. Zoals de Iraanse leider ook beweert dat zijn kernprogramma in combinatie met de ontwikkeling van langeafstandsraketten slechts vredelievend is bedoeld, niet intimiderend.