Spring naar de content

Gangnam Style is akoestisch pas echt een hit

De muzikale Koreaanse vrienden van Psy hadden met hun K-pophit Gangnam Style natuurlijk al heel wat bereikt. Een nummer 1-hit in meerdere landen, talloze mensen die in clubs het maffe dansje imiteren, een zooitje parodieën en de meest bekeken video op YouTube ooit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Toch tel je tegenwoordig pas echt mee als onbekende artiesten een succesvolle akoestische versie van jouw nummer hebben gemaakt en dit groots weten te verspreiden via de sociale media. Iedereen kent natuurlijk de unplugged versie van Gotye’s Somebody that you used to know waar vijf mensen aan één gitaar zitten te plukken.

In de lage landen scoorden de akoestische versie van de Nederlandse hardstylehit Year of Summer en Triggerfingers interpretatie van Lykke Li’s “I Follow You” goed. Triggerfinger heeft het nummer zelfs voor een uitzinnig Lowlands mogen zingen. Wie weet zien we de beeldschone dames van 9Jizz/Dami Mong Alam binnenkort ook terug op de Europese podia. Hun akoestische interpretatie van Gangnam Style is inmiddels al een grote hit op Facebook.

 

------
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd.

 Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen