Spring naar de content

The animals strike back

Vorige week viel een groep apen een dorp in Indonesië binnen. Wilden ze hun kleine soortgenoot wreken, die zonder inspraak de ruimte ingeschoten is? De aanleiding is onbekend, lokale autoriteiten zoeken het tot op de bodem uit. In sommige gevallen is het zo klaar als een klontje: dieren nemen je te grazen als je ze daar een goede aanleiding voor geeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Simone Olsthoorn

Vorig weekend stond in het teken van de wraak van de vis. In de Golf van Panama ging een Zwarte Marlijn van een paar honderd kilo door het lint. Niet zo vreemd, aangezien hij na het zien van een verleidelijk stukje aas opeens omhoog werd getrokken. De vissers kunnen het nog navertellen, maar hun boot kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.

Ook in ons eigen land was het een aantal keer raak. In 2007 werd Bokito’s uitbraak wereldnieuws, evenals de oplossing hiervoor. Vorig jaar had ijsbeer Vicks het helemaal gehad met het schenden van zijn privacy. Hij werd voor de zoveelste keer door onbekenden aangestaard door het raam van zijn bassin. Zijn wraak was zoet: hij gooide een steen naar ze, verbrijzelde bijna een raam en verjoeg zijn ongewenste publiek.

Wat wil je, als je dieren zo te kijk zet? Dan is het wachten op een opstand als deze.

——
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/De Tijd op Twitter

 Volg HP/De Tijd op Facebook

Onderwerpen