Spring naar de content

Zanger Maarten van Roozendaal ongeneeslijk ziek

Zanger en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal (50) is ongeneeslijk ziek. Dat bevestigt zijn management.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

“We maken geen geheim van zijn ziekte, maar willen er ook niet veel aandacht aan schenken. Dat is de uitdrukkelijke wens van Maarten”, zegt Leonie Verhoeven van KIK Productions. Verder laat Verhoeven weten dat Van Roozendaal op dit moment ‘zeer monter’ is.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Twee weken geleden werd op zijn website al gemeld dat de reprise van De Gemene Deler, de voorstelling waarmee Van Roozendaal sinds vorig jaar maart op de planken stond, volledig is geannuleerd.

Van Roozendaal won in 1994 de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en stond sindsdien met twintig theaterprogramma’s in de schouwburgbrochures. Met zijn kenmerkende rauwe stem zong hij covers van artiesten als Jules de Corte, Cornelis Vreeswijk en Drs. P, maar ook veel eigen werk. Het onderstaande Red mij niet is misschien wel zijn bekendste nummer:

Slik vitamine tegen kanker
Was je handen in vuur
Versier je voorhoofd met een stip
Maar red mij niet

——
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd.

 Volg HP/ De Tijd op Facebook