NASA heeft mogelijk buitenaards leven ontdekt

De kans dat er buitenaards leven is, is sinds deze week aanzienlijk groter geworden. De Kepler-telescoop van de NASA heeft namelijk ontdekt dat de zogenaamde rode dwergsterren dezelfde functie hebben als onze zon, zij het dat de dwergsterren – de naam zegt het al –  een stuk kleiner zijn en een stuk ouder worden.

Berekeningen en onderzoek leren de astronomen dat er zo’n 4,5 miljard aardachtige planeten rond die kleine zonnen zweven. En dat zijn er ontzettend veel. “We hebben tot nog toe geen buitenaards leven kunnen ontdekken, maar de kans dat wij niet de enigen zijn in dit universum is met deze ontdekking zeer groot geworden”, zegt astronoom David Charbonneau tegen The Huffington Post. “De dichtstbijzijnde aardachtige planeet ligt dertien lichtjaar bij ons vandaan. Dat is, astronomisch gezien, bijna om de hoek.”

Of er daadwerkelijk buitenaards leven is zal de toekomst uit moeten wijzen. Zijn collega Courtney Dressing zegt: “De opvolger van de Hubble-telescoop, de James Webb Space Telescope, zal binnenkort in staat zijn om de aardachtige planeten van dichtbij observeren, onderzoeken of er zuurstof is bijvoorbeeld. Dat zal leiden tot een definitief antwoord op de vraag: zijn wij alleen in dit heelal?”

Lees hier de onderzoeksresultaten van Charbonneau en Dressing.

Reageer op artikel:
NASA heeft mogelijk buitenaards leven ontdekt
Sluiten