Spring naar de content

Weekend in Den Haag: Trots/Boos op Rutte en Alaaf!

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meerdere inzenders
De vrijdag, toen de officiële werkweek van onze Kamerleden al lang en breed ten einde was, stond nog in het teken van het in Brussel gesloten begrotingsakkoord. De reacties op Twitter waren weinig verrassend. De coalitiepartijen waren trots op Rutte. Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) vonden het te weinig innovatief, Elbert Dijkgraaf (SGP) plaatste nog een conservatieve kanttekening en uiteindelijk deed ook Geert Wilders (PVV) zijn plas er over. Voorspelbaar, dames en heren!

Renske Leijten
Arme Leijten. De nummer 2 achter Emile Roemer moest op zaterdag (!) naar de Tweede Kamer. Niet zomaar, haar SP hield een Nieuwe-Ledendag. Vorige week zagen we al bij de VVD dat dit heus wel heel erg leuk is, dus we hoeven met Leijten geen medelijden te hebben. Hoewel, haar salaris is fors lager dan dat van haar VVD-collega’s…

Sjoera Dikkers
De Partij van de Arbeid is er vroeg bij. Immers, als de trend van de laatste tien jaren doorzet zijn er volgend jaar alweer verkiezingen. En de peilingen zijn beroerd. Een aantal Kamerleden moest dit weekeinde de straat op om zieltjes (terug) te winnen. Dat begrijpen we best. Maar kunnen jullie, PvdA’ers, dat belabberde woord ‘canvassen‘ voortaan binnenskamers houden?

Tanja Jadnanansing
Geen carnaval voor deze PvdA’er. Ze was present bij de verkiezing van de Miss India in Nederland. Naar verluidt heeft ze zelf niet meegedaan. Winnares werd overigens de beeldschone 24-jarige Chhaya Biere.

Madeleine van Toorenburg
Tot slot nog de Vrouw van het Tweekend en dat is toch echt Madeleine van Toorenburg. De sterke CDA-vrouw combineerde politiek en pret dit weekend als de beste. Zoals u weet is Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk voornemens het aantal provincies in Nederland terug te brengen. Een doorn in het Brabantse oog van Van Toorenburg. Gelukkig voor haar was Plasterk sportief genoeg om naar Oetendonk te reizen voor een lange Brabantse nacht.

Een licht onbevredigend gevoel houden we aan het Tweekend over. Eén prangende vraag is onbeantwoord gebleven. Hoe is het Helma Nepperus en de fractiepost dit weekeinde vergaan? Hopelijk krijgen we volgende week het antwoord.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook