Spring naar de content

Een lesje Nederlands met Ryan Babel

Topsporters hebben natuurlijk wel wat beters te doen dan in bloemrijk proza verslag te doen van hun levens. Uitzonderingen als Andy van der Meyde en René van der Gijp daargelaten zijn de meeste avonturen uit de wereld van de topsport ook simpelweg niet boeiend genoeg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Toch zijn er genoeg sporters die dag in dag uit via Twitter hun beslommeringen met de wereld delen. Het is natuurlijk niet makkelijk in 140 tekens je autobiografie in de steigers te zetten, maar sommige sporters maken het wel erg bont.

Zo krijgen basisscholieren in het Amerikaanse Buffalo momenteel spellingslessen aan de hand van de Tweets van beroemde American Football-spelers. Zo wenste Wes Welker, de receiver van de New England Patriots, onlangs een “Merry Christmas to everyone. My God bless you all!” Hetgeen hem op een reprimande kwam te staan van de kritische leerlingen.

Nu kunnen we natuurlijk wel wijzen naar het Amerikaanse onderwijs dat wellicht te wensen overlaat, maar laten we vooral niet roomser zijn dan de (terugtredende) paus. Ook in Nederland laten onze geliefde voetballers wel eens een steekje vallen. Daarom speciaal voor alle basisscholen een proefwerk Nederlandse taal aan de hand van onze voetballers: zoek de vout!

Ajax-vleugelspeler Jody Lukoki bracht onlangs een bezoek aan de kapper

Baltovenaar Adam Maher (AZ) legt zijn geheim uit

Feyenoord-verdediger Terence Kongolo heeft wat moeite zich correct uit te drukken

In november werd de Audi van voormalig Liverpool-ster Ryan Babel gestolen. De Ajax-spits verlegt zijn focus nu naar de tweewielers

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/De Tijd op Twitter

Volg HP/De Tijd op Facebook

 

Onderwerpen