Spring naar de content

Fruit eten is dodelijk voor Charlotte

“Eet gezond, snoep een appel”. “Dagelijks twee ons groenten en twee stuks fruit.” Wijsheden die wij vanaf onze jongste jaren ingepeperd krijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Voor de 25-jarige Britse Charlotte Jefferson is het echter zaak om deze adviezen te negeren. Tegenover het Engelse tabloid The Daily Mirror geeft zij te kennen dat zij ‘bloed spuugt wanneer zij een tomaat of een peer eet’ en na het nuttigen van kruiden stikte zij bijna door ademhalingsproblemen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Jefferson is meerdere malen naar het ziekenhuis gebracht vanwege het eten van gezonde dingen. Inmiddels hebben artsen vastgesteld dat zij overgevoelig is voor salicylaten. Als gevolg van deze zeldzame allergie is praktisch de hele fruitschaal verboden terrein voor Jefferson. Op het lijstje met ongezonde gezonde producten prijken nu onder meer abrikoos, broccoli, komkommer, avocado, zwarte bessen, ananas, pruimen en courgettes. Fruitdrankjes, kruiden, gerookt vlees en ketchup zijn ook uit den boze.

Voor kinderen mag het niet eten van groenten en fruit als het paradijs klinken, zo niet voor Jefferson. Zij stelt last te hebben van een depressie omdat zij niet normaal kan leven. Misschien is er één schrale troost. De Britse mag nog steeds bananen eten. En dat is volgens Zanger Rinus en Ronnie Ruysdael een gezond idee.