In de huid van… Henk Krol (50Plus partij)

Carlijn Vis 20 feb 2013 Politiek

Ze denken dat de partijnaam met de leeftijd van onze stemmers te maken heeft, maar de partij is min of meer naar mij vernoemd, ik ben van 1950.

Dat is misschien nog een aardig onderzoeksonderwerp voor Maurice de Hond, hij kan peilen hoeveel mensen dit daadwerkelijk weten. Dat moet lukken binnen het budget van 130.000 euro dat we zijn kant op schuiven voor ‘onderzoek’. Een lijk uit de kast van Jan Nagel, voorzitter van het instituut; De Hond is een oude bekende van hem en sinds ze een avondje jonge jenever dronken gaat 85 procent van al onze uitgaven naar Maurice. Ik haat dat old boys network. Bij de Gay Krant kennen we zo’n traditie niet, hoewel we daar ook afspraken maken achter elkaars rug om.

Nu wil de voorzitter van mijn eigen partij dat ik mijn zakelijke belangen op afstand zet. Over met twee maten meten gesproken. Moet ik de partij dan soms ook het kantoor dat ze van mij huren uitzetten? En waar vinden ze dan een gemeubileerd pand mét telefooncentrale voor 450 euro per maand?

Denk aan de ledenwerving meneer de voorzitter, dit weekend weer duizend nieuwen erbij, dat moeten we volhouden en dat lukt niet zonder ons eigen callcenter. Bovendien wil ik die huurinkomsten wegstrepen tegen de boete van 750 euro die ik kreeg voor het hacken. De 250 euro van die jongen betaal ik ook, dus dat komt overeen met twee maanden huur van de partij. Zo zouden mijn kiezers ook redeneren, want in tegenstelling tot wat Samsom beweert: 50-plussers komen te kort. Zij zijn niet rijk. Maar ze maken mijn partij wel rijk: uit de peilingen blijkt dat ik nu op 24 zetels zit. Laat Rutte-II maar vallen.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Wat gaat er in zijn/haar hoofd om? Fictie ligt dicht bij de werkelijkheid…

Reageer op artikel:
In de huid van… Henk Krol (50Plus partij)
Sluiten