Spring naar de content

Het Donker Collective

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: het vierkoppige Donker Collective uit Leiden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het Donker Collective is een kunstenaarsgroep bestaande uit vier twintigers: de broers Fela, Dali en Tun Donker en hun jeugdvriend Fouad Dchiri. De mannen zijn zes jaar geleden, allen zonder kunstopleiding, begonnen met schilderen en reizen sindsdien gezamenlijk de wereld rond. Inmiddels zijn ze weer terug op vaderlandse bodem en verdienen ze hun geld door onder meer (naakt)modellen te schilderen op festivals en feesten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over hun werk
“Zoals gezegd: we reizen veel. Naar Kenia, Cambodja en Australië bijvoorbeeld. Tijdens deze reizen proberen we zoveel mogelijk tussen de locals te leven, om op die manier al schilderende een dagboek bij te houden van onze trip en de ware verhalen van de inwoners vast te leggen. We willen tot de essentie komen.”

“We werken met z’n vieren tegelijkertijd aan het doek. Het is letterlijk action painting: als iemand iets niet mooi vindt van de ander, schilder je daar gewoon overheen. Als je echt vindt dat iets moet blijven staan dan zeg je dat van tevoren, en dan hou je je daar ook aan. Op deze manier krijg je het beste resultaat.”

Meer werk van het kunstenaarscollectief vindt u hier.

Selfportrait, 2012
Aboriginal Chief, 2012
Crucifixion, 2012
Daydreamin’, 2012
Ghandi, 2012
Inked Up Girl, 2012
In Our Mind, 2010
Jimi Hendrix, 2012
Rode Khmer, 2011
Straatmeisje Cambodia, 2011

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.
——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen