Spring naar de content

85 jaar Oscars: alle winnaars op een rij

Dit weekend worden in Los Angeles de Academy Awards, beter bekend als de Oscars, uitgereikt. Waar Ben Affleck in 2003 nog een Razzie kreeg voor wat door sommigen als de slechtste film aller tijden wordt gezien, dingt hij nu mee naar het prestigieuze beeldje met het door hem geregisseerde Argo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Affleck moet dan wel gaan afrekenen met regisseurs als Quentin Tarantino (Django Unchained) en Steven Spielberg (Lincoln). Voorwaar geen gemakkelijke opgave, maar Affleck kan rekenen op de steun van voormalig president van de Verenigde Staten Jimmy Carter. Argo draait om de bevrijdingsoperatie van zes in Iran gestrande Amerikaanse diplomaten en Carter, destijds in office, kan zich blijkbaar goed vinden in de manier waarop het wordt naverteld.

Jubileum
Het is dit jaar de 85e keer dat de Oscars worden uitgereikt. Een lustrum en dus wordt er op internet teruggeblikt op de winnaars van voorgaande jaren. Nelson Carvajal, een filmmaker uit Chicago, zette de winnaars van de prijs voor beste films van de afgelopen jaren op een rijtje. Weet u bijvoorbeeld nog welke film vorig jaar met het beeldje aan de haal ging? Of wanneer One Flew over the Cuckoo’s Nest de prijs won?

Het overzicht van Carvajal eindigt met de zes genomineerden van 2013. Naast Argo, Lincoln en Django Unchained zijn ook Amour, Beasts of the Southern Wild, Les Misérables, Life of Pi, Silver Linings Playbook en Zero Dark Thirty in de race voor de belangrijkste Academy Award.

Niet al deze films zijn geschikt voor de gevoelige kijker, constateerden we al op HP/De Tijd. Om ook de jongste filmliefhebbers tegemoet te komen besloot Youtube kanaal Official Comedy een versie van de genomineerden op te nemen die er een stuk gunstiger uitkomt in de Kijkwijzer: