Spring naar de content

Wereld walgt van nieuwste wapen Israël: Instagram

Van het conflict in de Gaza verschenen al eerder honderden foto’s op fotodienst Instagram. Toch is er geen enkele foto die voor zoveel opschudding heeft gezorgd als de foto die de twintigjarige Israëlische sniper Mor Ostrovski onlangs op het internet heeft gedeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Op de foto is te zien hoe de jonge scherpschutter een nietsvermoedend kind in zijn vizier heeft. De foto werd al op 25 januari dit jaar geplaatst, maar vorige week pas door de media ontdekt. Er volgde een stroom van kritiek. Instagram heeft de foto en het account van de soldaat inmiddels verwijderd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Er is geen reden om te denken dat het kind daadwerkelijk beschoten is”, zegt Ali Abiminah, een Palestijns activist, tegen ABC News. “De afbeelding is simpelweg smakeloos en onmenselijk te noemen. Het geeft de mensen het idee dat onze kinderen het doelwit zijn van de Israëli.”

Ook van de andere zijde wordt er gereageerd op de foto. Een woordvoerder van de Israël Defense Forces (IDF) zegt dat de jonge artillerist de foto niet zelf gemaakt heeft, maar van internet heeft geplukt. “De foto past niet binnen de normen en waarden van de IDF”, voegde hij daar later aan toe.

Op social media als twitter en facebook wordt er vol afschuw op de foto gereageerd.

De gewraakte foto van de Israëlische sniper Mor Ostrovski.