Spring naar de content

Brave Barbie

Het is een fenomeen op de groeps-whatsapp. Tenminste. Daar ga ik gemakshalve vanuit. Het is een fenomeen op de groeps-whatsapps waar ik het voorrecht heb deel van uit te maken. Het delen van grappige foto’s en filmpjes. Ik heb begrepen dat op groeps-whatsapps met alleen mannelijke afzenders het ook om smerige foto’s en filmpjes gaat. Die blijven mij gelukkig bespaard.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Ik ontvang bijvoorbeeld een foto van een klas met Afrikaanse kinderen, ze hebben allemaal enthousiast hun vinger opgestoken. Het onderschrift luidt: ‘Wie heeft er aids?’ Ik kan dat soort berichten erg waarderen. En ik stuur ze met liefde weer door naar andere groeps-whatsapps. Ik weet dat het een beetje studentikoos is. Maar stiekem schuilt er blijkbaar nog een student in mij.

Barbie
Dit weekend ontving ik een nieuw juweeltje. Het heeft mijn leven veranderd. Een portret van Barbie met haar man Michael en baby Angelina. Ik ken Barbie nog van Oh oh Cherso. Andere mensen kennen haar ook van haar eigen spin-offs Barbie’s bruiloft en Barbie’s baby. Ik was een beetje Barbie-moe. Ik heb de spin-offs nooit gekeken. Omdat stiekem Matsoe Matsoe mijn favoriete karakter was uit Oh Oh Cherso. En Matsoe Matsoe had geen rol in de spin-offs met Barbie.

Na het zien van deze foto ben ik Matsoe Matsoe vergeten. Het was kinderachtig van mij niet met mijn tijd mee te willen gaan. Dat ik Barbie liever zag als losgeslagen kroegtijger in plaats van de verantwoordelijke getrouwde vrouw. Dat ik er bij voorbaat van uit zou gaan dat ik me zou vervelen bij de beelden van roze babykamers en gesprekken over wel of geen borstvoeding geven. Ik heb me vergist. Deze foto alleen al houdt me nu al een weekend bezig. Barbie schijnt een hele zware bevalling te hebben gehad, er zijn spannende uren beleefd omdat Barbies bekken te smal was voor baby Angelina. Daar is op deze foto niets van te zien. Ik zie op deze foto een harmonieus gezin. Michael is niet te beroerd geweest om zijn schoenen uit te doen. Ik lees daar een groot opofferingsvermogen uit. Baby Angelina lacht ook op de foto. Baby’s zijn gevoelige wezens. De lach van baby Angelina kan niet anders betekenen dat het gezellig is bij Barbie en Michael in huis.

Huisje Boompje Barbie
Barbie maakt een rustige indruk kortom. Dat deze vrouw onlangs veroordeeld is voor twee mishandelingen uit 2011, een in Tirol en een in Scheveningen, is bijna niet te bevatten. Ze heeft een taakstraf van 120 uur gekregen, haar man Michael een taakstraf van 200 uur. Barbie zegt uit te zien naar die straf. Ze hoopt dat het ‘iets in de zorg’ zal zijn. En dat ze er misschien nog een baan aan overhoudt. Ik ben overtuigd. Vanaf volgende week wordt er een nieuwe serie van Barbie uitgezonden, Huisje Boompje Barbie. Deze serie zal de laatste stap naar mijn eigen volwassenheid betekenen, ik ben daar van overtuigd. Ik kan niet wachten.

Onderwerpen