FC Barcelona huurde detective in om Gerard Piqué te schaduwen

Tim Cardol 26 feb 2013 Sport

De crisis komt hard aan momenteel in Spanje en dus moeten veel bedrijven hun deuren sluiten. Zo ook Metodo 3, een bedrijf van privédetectives. Ontslagen medewerkers doen nu in de media een boekje open over hun werk. 

Zo weet de Spaanse nieuwswebsite El Confidencial te melden dat toenmalig Barça-trainer Pep Guardiola het Spaanse bedrijf inhuurde om de handel en wandel van zijn spelers in het Catalaanse nachtleven na te trekken. Met name Gerard Piqué lag onder een vergrootglas door zijn relatie met de Colombiaanse zangeres Shakira.

El Confidencial weet te melden dat Piqué op een gegeven moment door had dat hij gevolgd werd, maar dat de clubleiding van Barcelona de zaak in de kiem wist te smoren door de verdediger te overtuigen van het feit dat het de roddeljournalisten waren die hem nauwlettend in de gaten hielden.

In reactie op de in Spanje bekend geworden beschuldigingen aan het adres van FC Barcelona deed de club een vrij dubbelzinnige verklaring uitgaan. Hierin wordt gesteld dat de club, zolang gedocumenteerd bewijs over het voorval ontbreekt, alles ontkent. Overigens is Gerard Piqué niet de enige die zou zijn geschaduwd door Metodo 3. Ook Ronaldinho, Samuel Eto’o en Deco zouden in hun tijd bij Barça een privédetective op hun nek hebben gehad.

Reageer op artikel:
FC Barcelona huurde detective in om Gerard Piqué te schaduwen
Sluiten