Spring naar de content

Janneke Kornet

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 25-jarige Janneke Kornet uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Janneke Kornet (Woerden, 1987) behaalde in 2008 haar bachelor Fine Art aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarna ging ze door voor de master, die ze in 2010 aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch met succes heeft afgerond. Janneke maakt installaties, sculpturen en tekeningen. Op dit moment werkt ze aan nieuwe installaties.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk
Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit site-specific installaties. Dat wil zeggen: door minimale ingrepen benadruk ik bepaalde eigenschappen van een locatie door gebruik te maken van hetgeen dat op de locatie aanwezig is. Door de eenvoud van vorm, handeling en materiaal ontstaat een verstilt beeld. Werk en omgeving worden daardoor één.”

Meer werk van Janneke Kornet vindt u hier.

Aarde Tegels, 2011
130.000, 2012
8 rooms, 8 closets, 2011
Inaccessible Room, 2010
Maquette Lichtbundel #2, 2010
6 Hidden Rooms, 2010
Chicago, 2010
Geen titel, 2010
Spouwmurengangenstelsel #2, 2010
Dakpannentapijt, 2012

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.
——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen