Spring naar de content

Sylvie en Mari, wat is er mis met een corrigerende tik?

We hadden het hele drama met Oud en Nieuw tussen Rafael en Sylvie. Rafael zou Sylvie geslagen hebben terwijl Sylvie zich in haar Grazia-column zo verheugd had op een knusse jaarwisseling met haar geliefde en kind Damian.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Wat er precies gebeurd is tussen de twee is nooit uitgesproken, maar Rafael heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden voor de tik die hij uitdeelde. Het had nooit mogen gebeuren, zei hij erover. Hoe dan ook, Sylvie kon maar één besluit nemen: haar koffers pakken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Overigens is op twitter te zien hoe Sylvie samen met Raffi en een aantal ballonnen zijn dertigste verjaardag viert, en nog meer van dat soort verzetjes. Maar goed. We geven ze even. Straks moet de scheiding afgewikkeld worden en dan is het nog maar de vraag hoeveel ballonnen daar aan te pas komen.

Nog meer slachtoffers
Nu kwam onlangs via weekblad Party het nieuws naar buiten dat ook Mari van de Ven door zijn ex-geliefde is afgetuigd. Net na de breuk wilde hij er niets over zeggen, maar nu heeft Mari dan toch openlijk toegegeven dat zijn oude geliefde losse handjes had. Misschien dat Mari het nu allemaal een plekje heeft kunnen geven, en het daarom met de lezers van Party wil delen. Of misschien wil Mari wraak. Want deze bekentenis ruikt toch een beetje naar wraak.

Ik stel me voor dat Mari’s oude geliefde het nu doet met een andere oude geliefde van Mari. Of opeens op vrouwen valt. Ik zeg maar wat. Er moet iets gebeurd zijn waarom Mari nu opeens met dit verhaal op de proppen komt. Maar dat vertelt Mari niet aan de Party, helaas.

Enige oplossing
Misschien ben ik een zelfkastijdend type, maar ik heb nooit helemaal begrepen wat het bezwaar is tegen een corrigerende tik. Sommige mensen, mezelf inbegrepen, vragen er op bepaalde momenten gewoon om. Ik vind Sylvie een bewonderenswaardige vrouw. Hoe zij dat allemaal doet in Duitsland, in die korte jurkjes, ik vind het knap. Geen kritisch woord daarover. Maar ik kan me inbeelden dat ook Sylvie, juist Sylvie, weleens moe en onredelijk is. Dat ze thuis komt, Rafael aantreft in een trainingspak op de bank, terwijl Damian allang in bed had moeten liggen maar in plaats daarvan de snoeptrommel (of snoepkast, snoepkamer, ik weet niet hoe dat gaat in voetbalgezinnen) aan het leegvreten is.

Sylvie gaat door het lint en is niet meer voor rede vatbaar. Dan zit er maar een ding op. Onredelijke mensen moeten af en toe op hun plek gezet worden. Als het moet met een goede pets. Soms is dat gewoon het enige dat werkt.
Bij Mari zelfde verhaal. Ik kan me voorstellen dat je naar hem kijkt en denkt: dat moeten we even corrigeren. Dat moet je verder niet groter maken dan het is.

Ware toedracht
Maar we weten de echte verhalen niet. Misschien heeft er nooit huiselijk geweld plaatsgevonden. Of was het in ieder geval de reden niet, wordt het alleen als smoes gebruikt voor de ware toedracht van de liefdesbreuk. Die vaak te banaal is voor een scoop: de koek was op. Meer niet.