Spring naar de content

Anouk met de billen bloot voor aanvang Songfestival

Gordon zegt dat het Songfestival de mooiste week uit z’n leven was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Dat wil ik dan ook wel eens meemaken, hoewel ik denk dat onze smaken over het leven behoorlijk verschillen – lingerie verkopen op de Albert Cuypmarkt lijkt me nog wel wat, en weekenden doorbrengen in een bubbelbad met zes jonge jongens ook, maar de rest spreekt mij niet aan. Nederland moet niet denken dat ik in een glitterpak dat podium op ga. Geen hysterisch gedoe, ik zing m’n liedje en verder zie ik het als vakantie. Disappointment is only for those who expect too much.

Ik doe mee, maar wel op mijn manier. Dus geen voorrondes en geen democratisch gekozen lied. Ik beslis zelf welk nummer ik in Malmö zing. Voor de buitenwereld heeft de TROS onderhandeld over mijn voorwaarden, de media denken dat er drie keer overleg is geweest, maar ik heb gewoon mijn eisen doorgegeven. Ik ga niet speciaal voor het songfestival een liedje schrijven, de groeten, Birds heb ik al twee jaar liggen. Het is een mooi verdrietig nummer. Er zijn geheid mensen die er geen fuck aan vinden, dit is Nederland, het is toch nooit goed. Maar met die kermis van de laatste jaren komen we niet eens voorbij de voorronde.

Hoog tijd voor wat anders. Het heet toch het SONGfestival? Indruk maak je met het liedje, niet met drie glitterpakken. Om een kans te maken moet het totaal anders zijn, een rustig en melancholisch lied dus. Maar dat snapt Nederland niet. En maar klagen dat het geen swingend songfestivalmateriaal is. Wat verwachten ze dan, dat ik een indianentooi op zet en een simpele Shalalalimelodie zing? Mijn Birds is juist een uitstekend songfestivalnummer, het is toch ook één grote droevigheid daar.

Zelfs mijn eigen producer denkt dat ik geen kans maak. We zullen zien. Ik zet vlak voordat we naar Zweden vertrekken nog even m’n blote kont op twitter, moet je eens zien hoe snel Europa weet wie Anouk is.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’  iemand die in het nieuws is. Deze week: zangeres Anouk naar aanleiding van de presentatie van haar songfestivalnummer Birds.