Spring naar de content

Expositie: Natasja van der Meer

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 44-jarige Natasja van der Meer uit Baarn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Laatbloeier Natasja van der Meer (Amsterdam, 1969) studeerde in 2011 af aan de Nieuwe Akademie in Utrecht, sectie: ruimtelijk werk. Ze maakt kleine, haast minimalistische sculpturen. Dit jaar participeert ze in een aantal buiten-exposities, zoals bij Pracht in de Gracht in Zaltbommel en Kunstschouw op Schouwen-Duiveland.

Over haar werk
"Verwondering over kleine dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven inspireren mij tot het maken van een beeld. Een terugkerend thema is de kindertijd, het ouderschap en de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van een kind. Om dit thema in mijn werk te krijgen speel ik graag met schaalwerking. De beelden die ik maak zijn vaak een uitvergroting of juist een verkleining van bestaande voorwerpen. Je ziet niet wat het bestaande gedeelte is en wat ik er zelf heb bijgemaakt. De bestaande, kinderlijke voorwerpen worden door mijn toevoeging als het ware volwassen."

Meer werk van Natasja van der Meer vindt u hier.

NB: Op 27 april is er, vanwege de koninklijke feestelijkheden, een speciale Expo. Kunstenaars, jong of oud, die een portret van Willem-Alexander hebben gemaakt of gaan maken of iets anders voor de nieuwe koning hebben zijn zeer hartelijk welkom! Meer informatie vind je hier.

Ebony Tower, 2010
Gifted Car, 2010
Fish Cage, 2011
Checkmate, 2011
Stoge, 2011
Inspiration Sprout, 2012
Trouble Shooter, 2012
Oeps, 2012
Strange Magic, 2010
The Mad Hat, 2011

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.
——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen