Spring naar de content

Germ Kemper: ‘Pak slechte advocaten disciplinair aan!’

Advocaten die slecht juridisch werk afleveren zouden disciplinair moeten kunnen worden aangepakt, zo stelt de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Germ Kemper in de nieuwe HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Aaron van Wirdum

De tuchtrechter loopt op dit moment nog ‘met een boog om het kwaliteitsvraagstuk heen’, vindt Kemper. “Als het gaat om verkeerde strategische keuzes of als de advocaat belangrijke jurisprudentie van de Hoge Raad heeft gemist of wetgeving die er aan zit te komen, is het nu wel bijzonder moeilijk om daar als cliënt iets tegen te doen.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op initiatief van de tuchtrechters voert de Amsterdamse deken gesprekken om dit in de toekomst te veranderen. “Advocaten die broddelwerk afleveren, krijgen zo een prikkel hun werk te verbeteren.”

Germ Kemper is sinds 2007 deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, waaronder vijfduizend advocaten vallen, en werd bekend om zijn ‘gevecht’ met Bram Moszkowicz die door de Raad van Discipline voor het leven werd geschorst.