Spring naar de content

Dijkhoff (VVD): “Kalashnikovs, daar repareer je geen motors mee”

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig? Louter mannelijke Tweeps in het weekend dat de SGP besloot ook vrouwen op zijn kieslijst toe te laten.

Henk Krol
Het zijn vrolijke tijden voor de lijsttrekker van de (in de peilingen) snelstgroeiende partij van Nederland. Ook deze week doet 50Plus het goed. Voor Henk Krol reden om de peilingen eens op een rijtje te zetten. Is het Sing when you’re winning of doet Krol ook sympathiek mee als het eens wat slechter gaat? De tijd zal het leren, nu heeft hij de wind in zijn rug.

Geert Wilders
De PVV-lijsttrekker is begonnen aan zijn verzetstournee door Nederland. Tot aan de zomer trekt Geert Wilders met zijn fractie van stad naar stad om Nederlanders verzet te laten aantekenen tegen de (nieuwe) bezuinigingsplannen van het kabinet. Zaterdagmiddag startte Wilders zijn tournee in Spijkenisse. De actie lijkt voortvarend begonnen: al meer dan dertigduizend mensen steunen het initiatief.

Klaas Dijkhoff
De vrolijke VVD’er Klaas Dijkhoff heeft de zaken goed op een rijtje. “Kalashnikovs, daar repareer je geen motors mee.” Een haarscherpe analyse van de woordvoerder veiligheid, openbare orde en terrorisme. De VVD is overigens in het verleden niet altijd fan geweest van motorclubs, blijkt ook uit dit bericht.

Menno de Bruyne
Al in 1984 kwam hij Menno de Bruyne, voorlichter van de SGP, in dienst bij diens Tweede Kamerfractie. In Haagse kringen wordt hij wel ‘het geweten van het Binnenhof’ genoemd. Nu schopt hij het ook nog eens tot Man van het Tweekend. Op de ledendag werd besloten dat voortaan ook vrouwen op de kieslijst mogen. Dit verleidde Menno de Bruyne tot onderstaande Woordspeling.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook