Spring naar de content

Jean-Marie Le Pen: ‘Wilders en ik hebben gezamenlijke doelen’

Jean-Marie Le Pen, de voormalig voorzitter en lijsttrekker van de Franse rechts-nationalistische politieke partij Front National, spreekt in de nieuwe HP/De Tijd zijn vermoedens uit dat Geert Wilders bang is met Le Pen’s partij geassocieerd te worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Aaron van Wirdum

Vreemd, vindt de Fransman, omdat de twee gezamenlijke doelen hebben, zoals een eind maken aan de immigratie. “Ik zie immigratie als een van de grootste risico’s voor ons continent.”

In tegenstelling tot de economische, sociale en financiële problemen in Europa ziet de rabiaat rechtse Fransman de toestroom van immigranten als een struikelblok dat misschien niet meer is op te lossen. Le Pen beschouwt het dan ook als een enorm gevaar als de Fransen een minderheid in eigen land zouden worden: “Het probleem van de gigantische immigratie en het parachuteren van een vreemde bevolking in de onze, op ons eigen grondgebied, dat is misschien niet meer terug te draaien.” En: “De problemen in Europa zijn structureel. Ze houden verband met de demografische revolutie, de massa-immigratie en het feit dat we in Europa onvoldoende grondstoffen en energiebronnen hebben.”

Verder spreekt Le Pen in het interview met HP/De Tijd ondermeer over de recente verkiezingsnederlaag van zijn partij in eigen land, en de opmerkelijke rol die hij ooit als Parijse rechtenstudent speelde bij de reddingsoperatie tijdens de Zeelandse watersnoodramp van 1953.