Spring naar de content

Vader schrijft brief aan bange zoon: “Ook al ben je homoseksueel, ik hou van je”

Het is, zeker in het conservatieve Amerika, niet gemakkelijk om uit de kast te komen. Nate (we weten alleen zijn voornaam) ondervond dat aan den lijve. Hij besprak met zijn geliefde Mike hoe hij zijn ouders zou vertellen dat hij van de mannenliefde was. Hij vertelde zijn vriend aan de telefoon dat hij nerveus was: hoe zouden ze reageren?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De vader van Nate hoorde per abuis het telefoongesprek van zijn zoon en was verdrietig. Niet omdat zijn zoon homoseksueel was, maar omdat zijn zoon zo angstig was het aan zijn ouders te vertellen. Hij besloot hem de volgende ochtend een geruststellende en troostende brief te schrijven. Hij sluit af met: “Ik heb al sinds je zesde geweten dat je homoseksueel bent. Ik hou al van je sinds je geboren bent. Papa. P.S. Mama en ik denken dat jij en Mike een leuk stel zullen zijn.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Homorechtenorganisatie FCKH8 vond dit zo’n ontroerend verhaal dat ze het kattebelletje met toestemming op Facebook plaatsen. En ze waren niet de enige die door de brief werden geraakt: binnen een paar uur had de brief al tienduizenden likes op Facebook en werd duizenden malen gedeeld op Twitter en andere social media. Check de originele brief van de papa van Nate hieronder:

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook