Spring naar de content

Het is lente! Vijf effectieve tips om slank de zomer in te gaan

Het is lente. Dat kan maar een ding betekenen: de zomer komt er aan. Geen excuses meer om u vol te stoppen. De bikini moet straks weer aan. Een crashdieet is niet aan te raden, want dan zouden de kilo’s er toch snel weer aanvliegen. Een gezond dieet is vaak weinig spannend. HP geeft vijf uitstekende tips om op een effectieve doch speelse wijze gewicht te verliezen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz


1.
Laat u dumpen. Liefdesverdriet komt wat impact betreft in de buurt van een sterfgeval van een dierbare. Eten is het laatste waar uw hoofd naar staat. U mag naar de fles grijpen om het leed te verzachten. Maar beperk u tot de in verhouding caloriearme champagne of rode wijn. Champagne heeft de voorkeur; mocht u uw ex tegenkomen zal hij of zij denken dat u iets te vieren heeft. En dat heeft u ook. Uw aanstaande gewicht.

2. Zware lichamelijke inspanning is de beste manier om vet te verbranden. Dat kan door in een dure sportschool in de gewichten te gaan hangen. Maar sportscholen zijn over het algemeen geestdodende omgevingen. Uitdagender is het om tijdens het uitgaan (nogmaals: vermijd te zoete dranken, drink rode wijn of champagne, liefst champagne!), ruzie uit te lokken. Met een intensief robbertje vechten verbrandt u toch al snel zo’n 600 calorieën per uur.

3. Snuif. Cocaïne is het meest voor de hand liggende middel om te snuiven. Of het goedkopere speed. U heeft energie (en praatjes) voor tien en uw honger is verdreven. Het risico dat u uw baan, vrienden, en relatie verliest is echter groot. Vanille is het alternatief. Het schijnt dat de geur van vanille het verlangen naar suiker onderdrukt. Goed opsnuiven dus.

4. Neus eens rond op de website van pro-ana. Hier staan veel gratis tips die u de lust in eten ontnemen. Opvolgen is geheel op eigen risico. Een kleine greep: ‘draai rondjes tot je misselijk bent’ of: ‘ga voor de spiegel lopen, wanneer je je vet op en neer ziet gaan zal je zin snel over zijn’, of: ‘sla in je maag’ en: tel tot 100 voor je iets in je mond steekt.’ Het Spartaanse aspect van deze tips zal sommigen aanspreken. Het is weer eens wat anders dan de spinningklas of bootcamp in het park.

5. Geef meer geld uit. Die recessie heeft lang genoeg geduurd. Geef zoveel geld uit dat u op een houtje moet bijten. De bestemming van uw geld is niet belangrijk, zolang het uiteraard niet aan vette snacks opgaat. En wat u niet uitgeeft aan eten kunt u nu uitgeven aan nieuwe, kleinere kleding. Een zonvakantie. Leuke dingen kortom. U heeft de keus. Of uitgemergeld op een zonnig strand. Of dik en ontevreden in guur Nederland. Het leven kan zo simpel zijn.