Spring naar de content

Expositie: Remy Habets

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 37-jarige Remy Habets uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Remy Habets (Heerlen, 1975) studeerde van 2004 tot 2008 Autonome Beeldende Kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Behaalde in 2012 zijn master aan kunstacademie Sint Joost in Breda. Zijn werk bestaat uit installaties en sculpturen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over zijn werk:
“De centrale vraag die ik mezelf tijdens de onderzoeksperiode aan de kunstacademie stelde, was: waarom kijken mensen naar het lijden van anderen? Uit deze vraag is een beeldend proces voortgevloeid dat de ambiguïteit tussen echt en fictief geweld onderzoekt. Mijn werk balanceert op het snijpunt tussen deze twee, waarin ik persoonlijke en gevonden elementen samenbreng in installaties en sculpturen. Inspiratie put ik uit foto’s en verhalen uit de krant, films en obscure websites.”

Meer werk van Remy Habets vindt u hier.

NB: Op 27 april is er, vanwege de koninklijke feestelijkheden, een speciale Expo. Kunstenaars, jong of oud, die een portret van Willem-Alexander hebben gemaakt of gaan maken of iets anders voor de nieuwe koning hebben zijn zeer hartelijk welkom! Meer informatie vind je hier.

Dairy King, 2012
Zonder titel, 2012
Chop, 2012
Chop, 2012
Greatest Show On Earth, 2012
Greatest Show On Earth, 2012
#3 Fire, 2012
#4 Pellet gun, 2012
#5 Imagining My Skull, 2012
Sam Refused The Offer, 2013

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook