Spring naar de content

Dom blondje Robert Jensen: ‘Premier’ Wilders

Robert Kjaerby Jensen, wie kent hem nog? Hij vormde een duo met Jan Paparazzi in de tijd dat Hyves nog hip was. Sinds 2002 presenteerde hij de talkshow Jensen!, waarin de blonde presentator een riant salaris opstreek met iets wat door sommige mensen humor wordt genoemd: domme blondjes op een bank domme dingen laten zeggen en ze ‘smakelijk’ uitlachen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Maar die Robert Jensen bestaat niet meer, lezen wij in de VARA-gids. Na een sabbatical van enkele jaren komt er een nieuwe serie Jensen!, en daarin gooit de goedgevulde gespreksleider het roer om. “Een interview met die domme blondjes? Ik heb het er helemaal mee gehad”, laat de 39-jarige presentator annex DJ weten aan de verschillige omroep.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In plaats daarvan gaat hij relevante gasten interviewen: “Dat gebeurt bij P&W en DWDD niet, daar wordt iemand er in tien minuten snel doorheen gefietst. Bij mij vind je nog het ouderwetse principe van de talkshow!” Over namen van gasten die in het nieuwe seizoen Jensen! – dat wordt uitgezonden op kijkcijferkanon Veronica – de revue zullen passeren wil hij zich niet uitspreken. Maar dat zijn blondjesbasher-imago hem tegenwerkt om geschikt interviewmateriaal te verleiden, daar maakt Jensen zich geen zorgen over:

“Ik heb de lijst weer eens bekeken met de namen die we allemaal gehad hebben. Veel premiers waren te gast, Wouter Bos. Mark Rutte is twee keer geweest, Wilders drie keer, Jan Marijnissen vier keer.”

Premier, minister, gedoogconstructie, oppositieleider. Het valt ook niet mee, die politiek. Wie zich had verheugd op domme blondjes in het nieuwe seizoen Jensen! weet dus: het zal dit seizoen vooral van de presentator zelf moeten komen.