Spring naar de content

Trend: racisme-om-te-lachen

UPDATE – Het zijn verwarrende tijden voor politiek correcten die ook een beetje hip willen zijn (lees: de DWDD-kliek). Want wat moeten ze nu vinden van de stiekem-best-geestige Facebook-hit Slapende Aziaten in Universiteitsbibliotheken? En met contrapagina Blanke mensen die een banaan eten? Hipster-huis-aan-huisblad VICE gooit vandaag olie op het vuur met onderstaande foto.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De foto is onderdeel van een reportage over het Creationismemuseum in Kentucky. Auteur Jamie Lee Curtis Taete leerde veel tijdens zijn bezoek: “God maakte het universum in zeven dagen (…) De dinosauriërs stierven allemaal tijdens de Zondvloed. De Grand Canyon is het bewijs dat deze vloed plaats had gevonden. Wetenschappers zijn domme hypocrieten omdat ze zolang de geschiedenis al duurt – zo’n 6.000 jaar – verschillend dachten over dingen. (..) Darwin was een lul.”

Je kon de auteur helemaal opvegen toen hij een boek over evolutie aantrof. “En toen was het eindelijk voorbij. Ik ben een aantal uur binnen geweest en non-stop gebombardeerd met informatie. Toen ik versuft en uitgeput door de giftshop dwaalde, zag ik dit hoofdstuk uit een boek over evolutie en ras, waar ik zo’n twee dagen lang om heb moeten lachen. Ik kon niet eens verder lezen om erachter te komen of deze vervloekte ham verantwoordelijk was het bestaan van zwarte mensen.”

UPDATE, 19.31 uurSlapende Aziaten in universiteitsbibliotheken krijgt nu ook concurrentie van Slopende Aziaten in universiteitsbibliotheken.