Spring naar de content

Foto’s: De wonderlijke wereld van @Earth_Pics

Vijf maanden geleden kwam een Nederlander op het idee om de schoonheid van Moeder Aarde op twitter te verspreiden. Hij verzamelde de mooiste foto’s van natuur en cultuur en verspreidde deze op twitter. Het werd al snel razend populair: op dit moment heeft zijn twitteraccount @Earth_Pics meer dan 700.000 volgers en het worden er elke dag weer meer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

DWDD-nerd en binnenkort ook programmamaker Alexander Klöpping spoorde de genius achter dit twitteraccount op. Het blijkt ene Gijs te zijn die zijn identiteit liever verborgen houdt. Hij mailt naar Klöpping: “Er ontbrak op Twitter nog een account om mensen de wereld te laten zien. Heb hem eerst Nederlandstalig gedaan. (…) Inmiddels zijn er een stuk of duizend copycats, maar zoals het er nu naar uitziet blijft @Earth_Pics het grootste.”

Gijs zegt inmiddels honderden inzendingen per dag te krijgen. Maar hoe zit het met de fotorechten?  “Alles wat op Twitter is gepleurd is rechtenvrij. Dick Costolo, CEO van Twitter, volgt me toevallig ook. Ik heb met hem mailcontact omtrent dit verhaal. (…) Zolang ik er geen geld aan verdien is er volgens hem niets onreglementairs aan. Ik heb ook niet de intentie er flink geld aan te verdienen.”

Hieronder een klein boeket wonderschone foto’s die de afgelopen 24 uur op @Earth_Pics zijn verschenen. Meer foto’s vindt u hier.

Lenswolk boven Mount Fuji, Japan.
Zonsopkomst bij de Tower Bridge in Londen.
Plaats onbekend, Nieuw-Zeeland.
Het vliegveld van San Francisco bij nacht.
De motoren van de Titanic, exact een eeuw nadat ze naar de oceaanbodem zijn gezonken.
Drinkende slakken. Plaats onbekend.
Bourtgane, Groningen, Nederland.
Dubai Marina, de jachthaven van Dubai.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook