Spring naar de content

Jeroen Dijsselbloem wil niet met Mark Rutte op de Sorrylijst

Mijn dochter vond het geinig om gisteren tijdens ons spelletje Wordfeud het woord ‘blauw’ voor ‘druk’ te leggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Die had ik niet zien aankomen. Ik ontplofte zowat. Ik kan de woorden ‘Cyprus’, ‘template’ en ‘uitzonderlijk geval’ nauwelijks meer mijn strot uitkrijgen, laat staan op een scrabblebord zien liggen. Al dagen praat ik over niets anders. Ook de woordcombinatie ‘geen spijt’ moest ik zo vaak mogelijk herhalen want ik wil Mark Rutte – nr.1 op de Sorrylijst – niet van zijn troon stoten. Ik heb geen spijt van mijn uitlatingen over het reddingsplan.

De mediatrainer kwam op het idee om te zeggen dat ik het woord ‘template’ niet ken. Lulkoek, natuurlijk ken ik het woord template, maar daar ging het niet om zei hij. Ik wist honderd procent zeker dat ik het woord zelf niet gebruikte, dus kon ik net zo goed zeggen dat het niet in mijn vocabulaire voorkomt. Dan komt het geloofwaardiger over zei hij. Dat de media daar nu intrappen is uiteraard waanzin, maar ze doen maar, het interesseert me niets. Zij leggen één uitspraak van mij onder een vergrootglas, nou dan leg ik hem onder een nog groter vergrootglas. Lekker overanalyseren met z’n allen. Wat een gezeik.

Die keldering van de beurskoersen is te danken aan de journalisten, zij hebben de toon gezet voor de onrust, dat begrijpen ze toch zeker zelf ook wel? Hoor en wederhoor, dat was die Financial Times-journalist even vergeten. Een blauwdruk van hoe het niet moet.

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem naar aanleiding van zijn uitlatingen over de redding van Cyprus.