Spring naar de content

Van chemo tot graf: Jennifers strijd tegen borstkanker in beeld

“De strijd die we niet hebben gekozen.” Dat is het alleszeggende motto van de blog van Jennifer en Ange Merendino uit New York.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ange, in het dagelijks leven fotograaf, schrijft: “Vijf maanden nadat we zijn getrouwd kreeg Jennifer te horen dat ze borstkanker had. We keken in elkaars ogen: samen staan we sterk, dit komt goed, dachten we. Op een nacht was Jen naar het ziekenhuis gebracht: de pijn was ondraaglijk geworden. Ze greep me beet bij mijn arm en zei zachtjes huilend: “Kijk mij in mijn ogen, dat is de enige manier waarop ik de pijn kan vergeten.” Jennifer leerde me lief te hebben, te luisteren, te geloven in mezelf en anderen. Ik was nooit eerder zo gelukkig als in de periode met haar.”

Mijn foto’s tonen het dagelijks leven. Jennifer geeft kanker een gezicht. Ze laten de strijd zien, de angst, verdriet en eenzaamheid die we hebben doorstaan, die Jennifer heeft doorstaan. Maar het meest belangrijk is: de foto’s laten vooral onze liefde voor elkaar zien. We worden bijna dagelijks geconfronteerd met kanker. En misschien, de volgende keer als je aan een kankerpatiënt vraagt hoe het met hem of haar gaat, kun je je door middel van deze fotoserie beter inleven in zijn of haar wereld.”

Bekijk de zeer aangrijpende fotoserie hier in zijn geheel.