Spring naar de content

Onthullend: wie zijn de L.A The Voices die Gordon achterlaat?

Gordon heeft voor zichzelf gekozen. De toekomst van Los Angeles (L.A.) The Voices is onzeker. Toen hij zijn aanstaande vertrek aankondigde zou hij de tournee met andere vier bandleden nog afmaken. Maar zoals we het van Gordons gezondheid gewend zijn, werd hij kort daarna met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij pijn op zijn borst had en meer symptomen vertoonde waarvoor een normaal mens niet eens bij de huisarts aanklopt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

De tournee was even onzeker. Aanvankelijk werd hij geannuleerd. Maar vanavond staan L.A. The Voices gewoon in het Holland Casino van Scheveningen. Zonder Gordon. Gordon is ziek. Gordon gaat twee weken op vakantie en even helemaal niets doen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

L.A. The Voices. Ik heb de bandnaam nooit begrepen. En ik heb de rest van de bandleden nooit goed bekeken. Naast Gordon was de rest een soort behang, opvulling van de foto, het beeld, het podium.
Ik heb ze een keer zien zingen. Op TV, voor de VVD. Met allemaal een VVD-das omgeknoopt. Toen wist ik twee dingen zeker: niet mijn muziek. En: Mark Rutte is homo.

Wat is er nu over van deze schimmige formatie? Wie zijn de mannen die Gordon achterlaat? Een overzicht.

Remko Harms. De labrador van het zwikkie, maar ik verdenk hem ervan een blonde pruik te dragen. Is ook hairdesigner en make-upartiest en heeft zelfs zijn eigen pruikenatelier, vandaar de verdenking omtrent het kapsel. Heeft naar eigen zeggen zijn sporen verdiend in de musicalwereld. Mocht L.A. The Voices in financiële nood komen, kan Remko in ieder geval de beautystyling op zich nemen.

Roy van den Akker was niet zoals Jan Smit een kindster, maar een kindschnabbelaar. Hij stond met de Mini-baritons in de megatop 100 met het nummer ‘De glimlach van een kind’. En: ‘Ook zong Roy als kind vele cd’s van Henny Huisman, radiojingles en ander backing vocal werk in.’  Backing vocal werk. Ik hoor het Roy al trots op het schoolplein tegen zijn klasgenoten vertellen. Die gaat groot worden, wisten zijn klasgenoten. En groot is Roy. Hij noemt zich als enige van de groep alleen zanger. Dan ben je een vakman.

Richy Brown is zoals zijn naam al doet vermoeden het getinte bandlid. Is ook ondernemer. Waarin hij precies onderneemt is onduidelijk. Heeft in het verleden parttime in het Torture museum gewerkt, naast zijn baan als vertegenwoordiger van kinderartikelen. Laat zich inspireren door onder andere Mariah Carey en Beyoncé. In mijn optiek minst capabele bandlid.

Peter William Strykes. Onbekend hoe hij aan deze Engels klinkende naam komt, want de wieg van Peter stond gewoon in Rotterdam. Heeft een verleden als rocker en als zanger van het WK-lied 1998. Peter kwam bij L.A. The Voices omdat hij ‘op een ochtend met zijn gezin besloot te overleggen omdat hij weer meer wilde doen in de muziek.’ Alsof het zo bedoeld was stond die ochtend Gordons oproep in de krant voor zangtalent. Draagt waarschijnlijk een pruik van Remko’s makelei.

Er wordt gefluisterd dat L.A. The Voices het zonder Gordon (zanger, componist, (tekst)schrijver, columnist, televisiepresentator, grappenmaker, mode-ontwerper en zakenman) niet gaat redden. Terwijl Gordon juist beweerde dat ze zonder hem beter af zouden zijn. Ik denk dat Gordon gelijk heeft als hij zegt dat de mensen beter af zonder hem zijn. Als L.A. The Voices het offer is, dan is dat spijtig. Maar onze dank is groot.