Spring naar de content

Voor spannend voetbal moet je in de Jupiler League zijn

Terwijl Bayern München in Duitsland week op week z’n suprematie bevestigt en Real Madrid weigert te profiteren van puntenverlies van Barcelona, is de Nederlandse Eredivisie op weg naar een tergend spannende apotheose. Bij de Jupiler League valt ook een daverend slotakkoord te verwachten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Afgelopen vrijdag was ik op bezoek in de Geusselt in Maastricht, waar het na vele anonieme Jupiler-jaren voor het eerst weer crescendo lijkt te gaan. Geld is er niet, maar met een creatief beleid, focus op de eigen jeugd en een aantal goede routiniers is een team neergezet dat meedoet om de titel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Moet je wel willen promoveren?
De vraag of een ploeg die financieel nog wankel is, wel moet promoveren is gerechtvaardigd en dat lijkt ook het team van MVV af en toe te beseffen. Thuis tegen De Graafschap was het mager en een 0-2 achterstand niet meer dan terecht. Gelukkig verrast de Jupiler League altijd en dus stond het binnen enkele minuten al weer gelijk. Een gelijkspel en dus twee punten verlies konden niet worden voorkomen.

De gedoodverfde titelkandidaat Sparta doet er ondertussen alles aan om een terugkeer naar de Eredivisie de nek om te draaien. Twee keer verliezen in het Paasweekend van Go Ahead Eagles en FC Emmen en Sparta zakt opeens naar plaats vier. Reden genoeg voor de Rotterdammers om trainer Michel Vonk de wacht aan te zeggen.

Ook René Trost van MVV weet al dat hij volgend jaar niet aan het roer staat in Maastricht en dus strijden twee van de vier ploegen om de titel in de wetenschap dat alles binnenkort een ander gezicht heeft.

Spannender dan de Eredivisie
MVV, Sparta, Volendam en Helmond Sport staan dichter bij elkaar dan de Eredivisie-broers Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse, waarbij moet aangetekend dat het nakende faillissement van Veendam de rangorde nog behoorlijk kan opschudden.

Waar in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië de kaarten reeds geschud zijn, gaat MVV nu met de pet rond voor competitiegenoot Veendam om de eigen titelkansen intact te houden (tevergeefs, bleek zojuist – red.). Dat sport in het heetst van de strijd zo verbroedert, mag misschien wel het grootste winstpunt worden genoemd van onze eigen Mickey Mouse League.