Spring naar de content

Frank de Boer is de ideale man van de Viva-vrouw

Nu de derde titel op rij voor Frank de Boer lonkt wordt hij in verband gebracht met grote Europese clubs. De geldsmijters van Manchester City zouden al een goudgerand contact voor de Ajacied hebben klaarliggen. Spartak Moskou bood eerder miljoenen voor zijn diensten. De Hoornaar hapte niet toe. Zijn vrouw beleeft plezier aan haar woonwinkeltje in Edam en zijn drie dochters hebben het ook naar hun zin in Nederland. “Geluk moet altijd op één staan,” aldus de sympathieke levenskunstenaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Maar in hoeverre wordt De Boers ambitie bepaald door succes? Met een Nederlandse club zijn geen Europese prijzen meer te behalen, zo luidt de algemene voetbalwijsheid. De heren aan tafel bij Studio Voetbal konden het er niet eens over worden. De ene was van mening dat De Boer het hartstikke mooi vond om pakketjes voor het bedrijf van zijn vrouw rond te brengen. De andere (sorry, kan ze niet uit elkaar houden bij Studio Voetbal – het zijn net bejaarden, allemaal saai) stelde dat De Boertjes immer hyperambitieus zijn. Hij kon het (altijd een hij, dat kan ik wel onderscheiden) weten, want hij kende ze. En als je als trainer het allerhoogste wil bereiken dan moet je naar Spanje, Duitsland, Italië of als je leefomgeving je echt geen moer kan schelen, Rusland.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En toch gaat Frank de Boer niet naar deze landen. Frank de Boer is namelijk de droom van iedere Viva-vrouw. Een hardwerkende, beschaafde en goedgeklede man die zijn vrouw alle ruimte van de wereld geeft. Jarenlang is zijn gezin meegereisd naar de plekken waar Frank voetbalde. Spanje, Turkije, Schotland en zelfs het bloedhete en oersaaie Qatar. Nu maakt hij ruim baan voor de woonwinkel van zijn vrouw in Edam. Dus De Boer blijft lekker bij Ajax en bezoekt voordeuren in Edam, Monnickendam en Purmerend met de pakketjes van zijn vrouw. Als wederdienst voor de jaren dat zij zich heeft weggecijferd.

Voor Franks geluk in de voetballerij is het te hopen dat de FIFA werk maakt van Financial Fair Play. Want anders blijft Ajax het afleggen tegen oliesjeiks en clubs die ondergedompeld zijn in schuld. Geluk mag dan niet te koop zijn, succes in de voetballerij is dat helaas wel.