Spring naar de content

Wie zouden er in de Nederlandse 'Time 100' moeten staan?

Afgelopen week bracht Time Magazine z’n jaarlijkse Time 100 uit. De lijst met mensen die de wereld het afgelopen jaar kleur hebben gegeven. Onderverdeeld in iconen, leiders, pioniers, artiesten en titanen worden onder meer Kim Jong Un, Jay Z en Mario Balotelli op het schild gehesen. Wie zouden in Nederland de gezichten zijn van het afgelopen jaar?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Time Magazine spreekt op de eigen website van de Top 100 Most Influential People in the World. Critici zullen zich afvragen hoe invloedrijk bijvoorbeeld Mario Balotelli nu echt is. In de Volkskrant wordt die invloed bijvoorbeeld volledig anders ingevuld. Daar is aan het eind van het jaar keurig terug te vinden wie er in dat jaar het meest effectief achter de schermen aan de touwtjes heeft getrokken. Grote winnaar afgelopen jaren: werkgeversvoorman Bernard Wientjes.

Niet bepaald de kleurrijke persoon die je in de Time 100 snel zult aantreffen. Time 100 kiest voor smaakmakers, stijliconen en recalcitrante denkers die het afgelopen jaar in verschillende opzichten kleur hebben gegeven. Een lijst misschien wel, waar Nederland op dit moment meer hoop uit kan putten dan de grijze pakken die verantwoordelijk zijn voor het sociaal akkoord, om maar eens een zijstraat te noemen.

Hoe groot is de invloed van wielren-icoon Marianne Vos eigenlijk op ons beeld van topsport? Wat betekent het dat Robbert Dijkgraaf inmiddels één van de grootste wetenschappelijke functies in Amerika bekleedt? Is Rem Koolhaas nog altijd ons architectonische exportproduct in de wereld? Wie, kortom zijn de meest toonaangevende Nederlanders van het moment. Zegt u het maar.

Onderwerpen