Spring naar de content

Ook politiek Den Haag was niet dol op het Koningslied

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige tweek al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Het was uiteraard het weekeinde van het Koningslied. Werd het lied vrijdagmorgen nog vol bombarie gepresenteerd, zaterdagavond was het lied reeds verleden tijd. (Lees er alles over in deze reconstructie). Ook onze politici in Den Haag vonden hier van alles van. Hoewel niemand het met zoveel woorden stelde, was niet iedereen een groot fan. Een selectie.

Otwin van Dijk
De eerste reactie uit politiek Den Haag was nog niet zo vervelend voor John Ewbank en consorten. PvdA’er Otwin van Dijk was nog aardig positief.

Jeanine Hennis-Plasschaert
Onze eigen MinDef twitterde na afloop van de vrijdagse ministerraad een geestig iteam van NPO-Radio1. Verslaggever Michiel Breedveld zong het Koningslied voor aan ministers. De meesten konden hun lachen aardig inhouden, maar niet iedereen bleef erg serieus…

Zaterdagavond werd het Koningslied door John Ewbank eigenhandig de nek omgedraaid. Vanaf toen waren onze Kamerleden niet meer te houden:

Gelukkig zijn onze bewindspersonen en volksvertegenwoordigers uitstekend getraind in het bieden van een passende oplossing van een ontstaan probleem.

Anne-Wil Lucas (VVD) kent haar klassiekers. Ze stelt een inzending uit de recente geschiedenis van het Songfestival voor.

Wim van der Camp
Gebeurde er dan helemaal niets serieus dit tweekend? Natuurlijk wel. Europarlementariër Wim van der Camp was op vrijdag(!)avond(!) nog steeds (!) aan het werk! Dit komt kennelijk niet al te vaak voor, want voor de CDA’er was het een tweet waard.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook