Spring naar de content

De Nederlandse Maria Sharapova is in aantocht

Het is u hoogstwaarschijnlijk volledig ontgaan, maar op Kreta speelden twee Nederlandse tennissters een finale tegen elkaar. En passant wonnen zij gezamenlijk het dubbeltoernooi. De speelsters in kwestie zijn Michaella Krajicek en Indy de Vroome. Het was de finale van een tienduizend dollar toernooi, het laagste niveau in het tennisprofcircuit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Een filmpje van een dubbelinterview dat de toernooi-organisatie hield met de Nederlandse dames zegt alles over hun carrière. Krajicek kende een vliegende start. Op haar achttiende stond ze in de kwartfinale van Wimbledon en had zij al drie toernooien op het hoogste niveau gewonnen. Zes jaar later is daar geen enkel toernooi bijgekomen. Haar tennisprestaties werden overschaduwd door een relatie met een coach, familieperikelen en blessures. Inmiddels staat Krajicek op de 919e plaats op de wereldranglijst.

Op Kreta speelt zij niet op een afgeladen centercourt, maar op een achterafbaantje van een hotel. Geen ballenjongens, geen publiek en een kalkwitte muur op drie meter van de baseline. Geen interviews in een perszaal, maar op een aftands plastic kuipstoeltje die snel van het hotelterras gegist is. Het was negen jaar geleden dat Krajicek op dit niveau had getennist. De terugweg naar de top zal lang en hard zijn voor Krajicek.

Naast Krajicek zit Indy de Vroome. Een 16-jarig tennistalent voor wie het Griekse toernooi één van de eerste proftoernooien is. Voor haar zijn de zanderige banen geen vervelend relikwie uit het verleden, maar de belofte van wat komen gaat. In het interview zien we een zelfverzekerde slanke blondine met de wens om elke dag beter te worden. Momenteel staat De Vroome op de drempel van de top-500.

De knappe Cromvoirtse heeft alles in zich om een veel hogere notering te behalen. Daarnaast kan haar niet onaantrekkelijke fysieke voorkomen kan commercieel handig zijn, want zo werkt het bij het vrouwentennis wel. De Vroome tennist al in de kledinglijn van Maria Sharapova, maar laten we vooral hopen dat haar tennisprestaties die van de Russische zullen evenaren.