Spring naar de content

Bram Moszkowicz wil column van Willem Holleeder in Nieuwe Revu overnemen

Dat ik mijn vak niet meer mag uitoefenen, daar krijgt het Hof nog spijt van. Ze realiseren zich niet hoeveel positiefs ik aan het imago van de advocatuur heb bijgedragen. Ik gaf het vak een gezicht, status en sterrendom. Ik zorgde er persoonlijk voor dat advocaat zijn een sexy beroep werd. Dankzij mij trekt de studie rechten volle zalen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Tegen de media zeg ik dat de schorsing totaal onverwacht kwam, maar de oplettende kijker heeft op de dag van de oorspronkelijke schorsing de internationale verhuiswagens al voor de deur van mijn kantoor zien staan. Diep van binnen wist ik dat ik de Gouden Bocht zou moeten verlaten.

Mijn broer is ook geschrapt geweest. Die kreeg na zes jaar weer een kans, maar dat ben ik niet van plan. Ik kan ook andere dingen. Wat dan? Iedereen wil van me weten wat ik nu ga doen. Op vakantie, een boek schrijven of trainer worden bij Ajax, de media speculeren erop los, maar niemand kan in mijn hoofd kijken. Natuurlijk heb ik een plan. Ik hou me drie maanden gedeisd en daarna kom ik vol gas terug, met mijn eigen talkshow op televisie: Bram Moszkowicz op Zondag. Of een programma samen met Harry: Mens & Moszko, ja, die naam ligt lekker in het gehoor. Ik aas ook op de columnplek die Willem Holleeder achterliet in Nieuwe Revu, 2000 euro per week kreeg hij voor zo’n verhaaltje, dat is snel verdiend. En journalistieke tekstjes zijn ook nog eens vrij van btw, helemaal mooi.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Bram Moszkowicz die door het Hof van Discipline uit zijn ambt werd gezet.