Spring naar de content

Liefde is… Koninginnedag

Koninginnedag is voor velen je een weg banen door een veel te drukke Amsterdamse binnenstad. Je als een sardientje in een te korte trein wurmen om toch een glimp van het nieuwe Koninklijk paar op te vangen. Koninginnedag kortom, het is afzien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Koninginnedag is gewapend met een sixpack bier en een bedorven broodje beenham over de grachten slenteren in de hoop op die ene legpuzzel die je voor twee stuivers kan meenemen. Koninginnedag is je eigen schoenen onder plassen omdat de gemeente weer te weinig plaskruizen heeft neergezet.

Koninginnedag is een huilend kind dat na anderhalve dag het Wilhelmus trompetteren nog steeds maar tien euro heeft opgehaald. Koninginnedag is tegen het vallen van de avond de vieze smaak van Oranjebitter wegspoelen met echt het allerlaatste glas bier.

Koninginnedag is volwassen mannen met een te strak Oranje shirt met ludieke opdruk en een te grote zonnebril die net iets te hard met Wolter Kroes meezingen. Koninginnedag is volwassen vrouwen die het Bavaria-jurkje uit 2010 nog net vonden kunnen.

Volgens Datingsite Lexa.nl is Koninginnedag het jachtterrein voor de op zoek zijnde single. Zestig procent van de op de website ondervraagde singles hoopt in het eendrachtig Oranje die unieke partner te vinden, terwijl zestien procent zijn of haar best gaat doen er daartoe uit te springen in de mensenmassa. Ik wens ze succes, misschien moet iemand ze vertellen dat de ‘Bierbril’ niet bestaat.

Onderwerpen