De middelvinger van Franck Ribéry na Barcelona – Bayern Munchen

Tim Cardol 2 mei 2013 Sport

Franck ‘Scarface’ Ribéry doet geen moeite om het imago van moeilijke jongen te verbergen. Als jonge dreumes schoof hij in een tragisch ongeval door de voorruit van een auto, hetgeen hem tekende voor het leven. “This is my face, it is the one people know me by.“

Ribéry lijkt de bijnaam die het ongeval hem opleverde omarmd te hebben. Afgezien van heel goed voetballen, lijkt de Franse vleugelspeler weinig boodschap te hebben aan het predikaat ‘rolmodel’. Als Ribéry zijn oog laat vallen op een minderjarige prostitué, dan wil hij die minderjarige prostitué.

Ribéry doet heel erg waar hij zin in heeft
Als Franck Ribéry niet met de bondscoach door een deur kan, dan besluit hij dat de bondscoach onhoudbaar is. Franck Ribéry kortom doet vooral heel erg waar hij zelf zin in heeft. Gisteravond speelde de Fransman samen met Arjen Robben andermaal de langzaam vastlopende machine van FC Barcelona kapot.

Terwijl Dani Alves aan Barcelona-zijde grossierde in voorzetten die hoog over het vijandelijke doel zeilden, deed Ribéry met twee succesvolle voorzetten z’n tegenstander wel pijn. En dat terwijl Ribéry eigenlijk helemaal niet op het veld had mogen staan. In de kwartfinale besloot de vleugelspits, zijn goede imago indachtig, bij een volkomen gespeelde wedstrijd tegen Juventus zijn noppen in de kuit van Arturo Vidal te planten.

Shirt doneren
Het werd niet opgemerkt en dus kon Franck Ribéry gisteravond beslissend zijn tegen Barcelona. Ribéry steekt het liefst zijn middelvinger op naar alles wat riekt naar autoriteit. En hoe kan je dat beter demonstreren dan door je voetbalshirt te doneren aan een gek die wordt afgevoerd nadat hij het veld op is gerend?

Reageer op artikel:
De middelvinger van Franck Ribéry na Barcelona – Bayern Munchen
Sluiten