Spring naar de content

Expositie: de hybride dieren van Nikki Smits

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 24-jarige illustratrice Nikki Smits uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Nikki Smits (Breda, 1989) studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze studeerde af met een project over de Poezenboot, een drijvend kattenasiel in de binnenstad van Amsterdam. Op dit moment maakt ze onder andere posters voor de concerten die worden gegeven in ACU, een cultureel centrum in Utrecht.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk:
“Dieren zijn de grootste inspiratiebron voor mijn werk. Ze zijn heel anders dan wij mensen, maar tegelijkertijd vertonen ze ontzettend veel menselijke trekjes en gedrag. Vooral de katachtigen spreken mij erg aan – dat zijn dieren met een duidelijk karakter.”

“Meestal gebruik ik in mijn werk een combinatie van analoge en digitale technieken. Met potlood of inkt maak ik een tekening die ik vervolgens inscan en bewerk ik met photoshop. En dat is wat mij betreft ook zo leuk aan deze manier van werken: het experimenteren met nieuwe en oude technieken om uiteindelijk het beste eindresultaat te krijgen.”

Hier vindt u meer werk van Nikki Smits.

Why is raven like a writing desk, 2011
Frames, 2012
Glass Promises, 2012
Vos, 2012
Panda, 2012
Kerstkaart, 2012
Dress-up muggs, 2012
Poezenboot, 2011
Start Award, 2013
Festival Mooie Woorden, 2013


Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in de reguliere Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook