Spring naar de content

New York verbiedt fietsen voor wie zwaarder is dan 118 kilo

Fietsen is gezond, weet elke Nederlander. Met uitzondering van de nepfietsers trappen we heel wat calorieën weg en is de fiets – zeker in de stad – bovendien het snelste vervoermiddel om van A naar B te komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

In New York wordt momenteel een witte-fietsenplan geïmplementeerd, waarbij op allerlei plekken fietsen op straat worden geparkeerd. Handig, én gezond dus, er is alleen één restrictie: wie zwaarder is dan 118 kilo mag de fietsen niet gebruiken, want die houden het niet. In de stad waar men zo hard probeert obesitas te bestrijden, wordt overgewichtigen een kans ontnomen zich op gezonde wijze voort te bewegen. Nota bene een Nederlandse toerist moet uitleggen dat een goede fiets ook dikkerds kan dragen en dat het juist belangrijk is dat obesitassers gaan fietsen. You go, Peter!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap