Spring naar de content

Van Toorenburg (CDA) nam gedetineerden mee naar dodenherdenking op Kamp Vught

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig? Want het mag dan meivakantie reces zijn, onze vertegenwoordigers liggen echt niet allemaal in een hangmat een boek te lezen. Er zijn voldoende politici die zich om serieuze zaken bekommeren.

Arnold Merkies
Vrijdagavond verliep de deadline voor staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Voor die tijd zou hij een brief sturen naar de Tweede Kamer over de Bulgarenfraude met toeslagen. De avond viel wel, maar op de deurmatten van de Kamerleden bleef het leeg, zoals bij SP-Kamerlid Arnold Merkies:

Elbert Dijkgraaf
Uiteindelijk kwam er in de nacht van vrijdag op zaterdag dan toch een brief. Er werden wel wat vragen beantwoord, maar de brief riep vooral veel nieuwe vragen op. De medewerkers van het ministerie kregen de zwarte piet, die ze op hun beurt weer terugschoven naar de staatssecretaris. Uit de brief blijkt dat minister Asscher (Sociale Zaken) zelfs eerder op de hoogte was van de fraude dan Weekers. SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf weet wellicht wel wat hij met medewerkers die informatie achterhouden aanmoet. Hij vraagt zich af of Weekers nog wel de baas is op zijn departement. Dat belooft een mooi debat te worden volgende week.

Pieter Omtzigt
Het CDA-Kamerlid Omtzigt werpt zich al jaren op als ultieme waakhond van de parlementaire democratie. De luis in de pels wijst er ditmaal fijntjes op dat weblog Geenstijl al een jaar geleden beschreef hoe de Bulgarenfraude in zijn werk ging.

Madeleine van Toorenburg
Meer getwitter uit CDA-hoek: Madeleine van Toorenburg is woordvoerdster Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze was in onze hoofdstad in het kader van de dodenherdenking op de Dam. Voordat ze de politiek in ging werkte ze onder de afschuwelijke titel ‘locatiemanager’ bij een jeugdinrichting in Vught. Van daar nam ze ooit gedetineerde jongeren mee naar de herdenking op Kamp Vught. Het maakte grote indruk op de jongeren, twittert ze.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook