Spring naar de content

Hoe word ik neukbaar?

Lieve Joyce Brekelmans, 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Gisteren kreeg ik van mijn chef de vraag voorgelegd of ik in de recente emancipatiediscussie nog wat olie op het vuur te gooien had. Hij had de link naar jouw column meegestuurd.

Toevallig had ik je column al een paar keer gelezen. Omdat het onderwerp me bezig houdt, en omdat ik een aantal redeneringen in je stuk niet helemaal volgde. Na een paar keer lezen kon ik enkel vaststellen dat je af en toe wankele zinnen schrijft, met ongelukkig gekozen voegwoorden. Je betoog blijft overeind staan en ik kan me er eigenlijk vooral bij aansluiten. Weinig smeuïge toevoegingen van mijn kant, kortom.

Een belangrijke passage uit je column stelde me echter teleur. Je gebruikt Heleen van Royen en Patricia Paay als voorbeelden van een vrouw die ‘open is over haar scorend vermogen.’ En dat deze type vrouw altijd verguisd wordt, omdat alleen mannen zouden mogen bepalen hoe ‘neukbaar’ een vrouw is. ‘Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zelf bepaalt dat je neukbaar bent’, luidt zelfs de kop van je stuk.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen onbehoorlijk woord over Heleen van Royen zou kunnen uitspreken. Sterker nog, ik hoop haar ooit te kunnen opvolgen. Maar Patricia Paay. Daar noem je wat op. Patricia Paay heeft al het recht een vrouw te zijn. Ik gun haar alle bedpartners die zij zich wenst. Ze heeft een prachtig figuur en ik kan het me nu nog niet voorstellen, maar misschien als ik ooit geld over heb schaf ik mijzelf net zulke mooie haar –en wimperextensions aan als Patricia Paay.

Wat ik bedoel te zeggen: Patricia Paay is een beetje de vrouwelijke variant van Gordon. Ik denk dat ik een heleboel homoseksuelen kan verzamelen die zich liever niet laten vertegenwoordigen door Gordon. Ik laat mij als vrouw liever niet vertegenwoordigen door Patricia Paay. Dan zal de emancipatie nooit slagen. Patricia mist hersens.

Mijn idee: Barbara Baarsma, die woest aantrekkelijke econome, moet hardop gaan vertellen dat zij neukbaar is. En dat zij dat zelf heeft vastgesteld. Barbara Baarsma heeft een grote overtuigingskracht, dus de mensen zullen zich bij dit idee aansluiten. En zo zullen nog meer intelligente vrouwen, die het eigenlijk niet nodig hebben met hun seksualiteit te koop te lopen, zich verantwoordelijk moeten voelen voor hun medevrouw. Wanneer zij zich aan iemand voorstellen gaat dat in het meest ideale geval zo: Een man steekt zijn hand uit en stelt zich voor. Gretig neemt de vrouw zijn hand aan. Ze zegt haar naam gevolgd door: ‘Aangenaam kennis te maken.’ Wanneer de man vraagt waar zij zich in het dagelijks leven mee bezig houdt, zal ze hem haar beroep meedelen. Maar in de eerste plaats, zal ze benadrukken, is zij ‘erg neukbaar’.

Dit zal even wennen zijn, voor beide partijen. Maar aan iedere grote ommekeer zal een revolutie ten grondslag moeten liggen. We zullen succes hebben, daar ben ik van overtuigd. Uiteindelijk zullen we allemaal neukbaar zijn.

Liefs,

OK